Quantcast
Channel: Van Ons Digital Agency
Viewing all 161 articles
Browse latest View live

Waarom je morgen moet starten met video’s

$
0
0

YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers (bijna 1/3e van alle internetgebruikers!), 45% van de gebruikers kijkt per week meer dan een uur video op Facebook of YouTube en iedere dag wordt er 500 miljoen uur aan video weggekeken op YouTube. Video is het helemaal en het is daarom niet verwonderlijk dat 87% van de online marketeers video inzet in hun online marketing strategie. Waarom moet jij morgen ook met video aan de slag?

De kracht van video

De reden dat video zo aantrekkelijk is voor ons, is omdat onze hersenen video makkelijker kunnen verwerken dan bijvoorbeeld tekst. Door beweging en geluid kunnen we onze aandacht beter bij een video houden. In een video is ook gelijk de tone of voice duidelijk. Bij tekst wordt die bepaald door woordkeuze en interpuncties, die doorgaans meer energie kosten om te begrijpen. Om deze reden onthoudt de gemiddelde kijker van een video 95% van de boodschap die wordt verteld, tegenover 10% wanneer dezelfde boodschap gelezen zou worden.

Het bijzondere aan video is ook dat alle andere mediavormen erin verwerkt kunnen worden. Een video bevat naast beeld ook geluid, muziek, foto’s of tekst. Andersom is dat natuurlijk onmogelijk.

Waarom je video moet inzetten voor jouw business

Omdat we goed onze aandacht bij video kunnen houden én we de boodschap die erin wordt verteld goed kunnen onthouden, moet video een plekje krijgen in iedere online marketing strategie. Door de opkomst van alle sociale media de afgelopen jaren en het gemak waarmee content gedeeld kan worden, bereikt je video veel publiek. En daarmee stijgt het rendement van video aanzienlijk.

Nog wat interessante statistiekjes op een rij:

  • 79% van al het internetverkeer in 2018 is (het kijken naar) video
  • 65% van de kijkers bezoekt na het kijken van een video ook de website van de aanbieder
  • Door video te gebruiken wordt de kans dat je op de eerste pagina van Google komt 50x groter

En als je je bedenkt dat een positieve ervaring met video de koopintentie van de bezoeker met 97% vergroot, de gebruiker 88% meer tijd op een website doorbrengt als die video bevat en video’s 1200% meer shares opleveren dan plaatjes en tekst, dan kan dat natuurlijk maar één ding betekenen: video heeft ook een positieve impact op jouw business.

Van Ons helpt marketeers van A-merken en MKB bedrijven met het bedenken en executeren van een doeltreffende online marketing strategie. Zullen we met je meedenken over de inzet van video? Bel dan even naar kantoor (020-331 81 77) en vraag naar Jeffrey, Gauke of Marcel. Zij helpen je graag verder!

Het bericht Waarom je morgen moet starten met video’s verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.


WooCommerce in Amsterdam, 3 cases met geavanceerde oplossingen!

$
0
0

Op meer dan 17% van de top 1 miljoen websites wereldwijd draait WooCommerce. Het is het snelst groeiende platform in de webwinkelwereld. De snelle groei en hoge adoptie is niet zomaar: het is de meest flexibele open source oplossing voor ondernemers en online marketeers die online verkopen. Drie inspirerende Amsterdamse WooCommerce cases uit Van Ons’ portfolio!

WooCommerce speelt er een belangrijke rol als marketing- en saleskanaal óf – zoals bij CoffeeCompany – juist als back-office tool.

Hier drie bijzondere bedrijven met geavanceerde WooCommerce cases en roots of een hoofdkantoor in Amsterdam.

Joolz – webshop in 11 landen

Bedrijf: Joolz gelooft dat blije ouders blije baby’s maken. En dat de prachtige duurzame kinderwagens ouders blij maken, blijkt jaar op jaar. Al jaren is Van Ons de WordPress / WooCommerce parner van het prachtige merk Joolz.

Bijzonder: Onder de motorkap zijn er diepgaande koppelingen met CRM-systemen en marketing automation. Zichtbaar vallen twee dingen op: de uitgebreide configurator voor jouw kinderwagen én de hoeveelheid aan landen. De shop is op moment van schrijven beschikbaar in 11 landen!

Case:

Joolz

Website: My Joolz (NL), My Joolz (internationaal)

ThePhonelab – briljante customer journey

Bedrijf: Je telefoon of tablet kapot of beschadigd? Je HOEFT niet meer naar een shabby zaakje toe om ‘te laten repareren. The Phonelab repareert o.a. in Amsterdam binnen no-time jouw device! En hoe? Ze scoren op moment van schrijven een 9.5 uit 10 berekend uit 2619 reviews van klanten!

Bijzonder: Klik door de website van The Phonelab en ontdek hoe briljant de klantreis is uitgewerkt. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe niet een bestaand thema, maar echt de klantreis leidend is geweest voor opbouw van de WooCommerce shop.

Website: The Phonelab

Coffeecompany – B2B automatiseren

Mockup met de site van Coffeecompany

Bedrijf: De allereerste Coffeecompany opende haar deuren in 1996. Inmiddels zijn er 35 vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Delft en een branderij/proeflokaal in Amsterdam. Elk met een unieke plek in de buurt. Regelmatig zijn er optredens en aan de muur is plek voor lokale vormgevers en kunstenaars.

Bijzonder: Voor Coffeecompany realiseerde we een B2B portal met WooCommerce. Filiaalmanagers of -medewerkers loggen in en krijgen een overzicht van te bestellen producten. Met een paar klikken bestellen ze wat nodig is in de winkels bij het eigen distributiecentrum:

“De nieuwe tool heeft enkele tijdrovende processen vergemakkelijkt. Ik heb nu de juiste gegevens met 1 druk op de knop en filiaalmanagers kunnen de voorraadtelling via de telefoon verrichten.”

Jacintha Benjamin – Coffeecompany

Case: 

Coffeecompany

Groeien? Mogen we je helpen als jouw Amsterdamse WooCommerce partner?

Ben je op zoek naar een betrouwbare, ervaren, innovatieve WooCommerce partner in of om Amsterdam waarmee je de komende jaren structureel kan samenwerken?

Met meer dan 10 jaar WordPress ervaring, meer dan 8 jaar WordPress webshop ervaring en een team van meer dan 20 WordPress specialisten staan we klaar om samen met plezier te werken aan jouw WooCommerce project!

Het bericht WooCommerce in Amsterdam, 3 cases met geavanceerde oplossingen! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Van Ons sponsort WordPress App voor honderdduizenden bezoekers aan Pride Amsterdam!

$
0
0

Voor ’t derde jaar op rij is Van Ons sponsor van Pride Amsterdam. Honderdduizenden bezoekers kunnen stemmen op boten! We realiseerden de website én de app. In de App staat het programma én tijdens de botenparade kan gestemd worden. Door heel Amsterdam staan banners ter promotie.

WordPress gedreven iPhone app en Android app

Bij Van Ons maken we de grootste en technisch meest geavanceerde WordPress-oplossingen van Nederland. Dat je met WordPress sites kan maken is inmiddels bekend. Dat je vanuit je WordPress beheeromgeving ook informatie in iPhone en Andriod-apps kan publiceren is voor veel organisaties nieuw: “De informatie in de iPhone en Android App wordt beheerd vanuit WordPress.”

Teruggeven aan ‘de community’

Open Source denken maakt dat zo veel mogelijk organisaties toegang heeft tot de beste technologie. Zo vindt Van Ons dat Pride Amsterdam toegang moet hebben tot een goede website en app: “De beste technologie moet niet alleen beschikbaar zijn voor grote bedrijven.” aldus Van der Lans.

Voor het derde jaar op rij realiseren we de site en app voor kostprijs, zodat Pride Amsterdam – en haar honderduizenden bezoekers – toegang hebben tot innovatieve technologie:

Op zondag 5 augustus presenteert Bas van der Lans op een volle Dam de uitreiking van de publieksprijs.

Vorig jaar zag dat er als volgt uit op een zonovergoten Dam:

Happy Pride Amsterdam namens team Van Ons!

Het bericht Van Ons sponsort WordPress App voor honderdduizenden bezoekers aan Pride Amsterdam! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Op pagina 1 van Google? Werk met topic clusters!

$
0
0

De belangrijkste methode om relevant te blijven voor zoekmachines is om regelmatig nieuwe en waardevolle content te publiceren op je website. Vanzelfsprekend optimaliseer je je teksten op gerelateerde keywords, voorzie je plaatjes van alt-teksten en deel je de content op sociale netwerken. Zo blijft je website aantrekkelijk voor bezoekers en behoud of verkrijg je een hoge positie in de zoekresultaten.

Met het almaar meer publiceren van content ligt ook een risico op de loer. De gebruiker (en dus ook Google) ziet op een bepaald punt de bomen door het bos niet meer op je website. Hij kan niet meer goed zien welke content nou echt relevant is en welke niet. Door de toenemende hoeveelheid content wordt ook je pagerank tientallen of honderden keren verdeeld over alle onderliggende pagina’s. Eindstand: al je SEO inspanningen verliezen hun effectiviteit en je positie in de zoekresultaten holt achteruit.

De oplossing: Topic Clusters

Met Topic Clusters breng je weer structuur aan in je website en maak je het voor de gebruiker makkelijker om door je website te navigeren. Door op de juiste manier je (long tail) artikelen te organiseren rondom één topic begrijpt Google beter welke content aan elkaar gerelateerd is. Met het correct plaatsen van back links tussen artikelen ziet Google ook beter de relatie en verwantschap tussen artikelen en keywords. En dat leidt weer tot betere indexatie in de zoekmachine.

Dit is in het kort hoe je vandaag nog kunt starten met Topic Clusters

  1. Bepaal de belangrijkste topics van je website.
  2. Bepaal wat de corner stone content is van ieder topic. Dit wordt de zogenaamde “pillar page” van je topic cluster.
  3. Bepaal welke content gerelateerd is aan de pillar page. Vaak is dit de long tail content (zeer specifiek dus).
  4. Zorg dat je pillar page bereikbaar is vanaf de homepage.
  5. Link vanaf de pillar page naar de gerelateerde artikelen en terug. Gebruik hierbij consequent dezelfde keywords in de links.

Check hieronder de video die de basics van Topic Clusters laat zien:

Hoe HubSpot Topic Clusters succesvol inzet om de concurrentie een stap voor te blijven

Een van de lichtende voorbeelden die de succesvolle inzet van Topic Clusters laat zien is het blog van HubSpot. HubSpot is een grote speler in het veld van marketing automation software. Het content team van HubSpot spendeert een enorme hoeveelheid tijd aan het maken en publiceren van content op hun blog. Tegelijkertijd besefte het team dat het maken van sommige content doelloos was. Er werd content gemaakt om het content maken. Er was geen duidelijk doel per artikel en er ontstond een grote overlap tussen alle content.

Tijd voor verandering, tijd voor effectieve SEO door middel van Topic Clusters.

Bekijk hieronder de (SUPERSNELLE) talk van Leslie Ye, marketingmanager bij HubSpot. Zij doet heel gedetailleerd uit de doeken hoe zij Topic Clusters op het HubSpot blog hebben ingezet.

Blijf jouw concurrenten ook een stap voor: verbeter je positie in de zoekmachines

Van Ons helpt, denkt en doet graag met je mee om jouw positie in de zoekmachines te handhaven én structureel te verbeteren. We kunnen je helpen met bestaande content te structureren, de content beter te presenteren op je website en kunnen Topic Clusters voor je implementeren. Bel naar kantoor op 020 331 81 77, vraag naar Jeffrey, Gauke of Marcel en zet de eerste stap naar het versterken van jouw SEO strategie.

Het bericht Op pagina 1 van Google? Werk met topic clusters! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Bas van der Lans onderdeel van Rabobank E-TEAM. Aflevering 1: A BREND!

$
0
0

Teamcaptain Wouter Haan (Drukland), Financieel specialist Mariët van Duijn (Rabobank) en Digitaal Slagkracht specialist Bas van der Lans (Van Ons) vormen samen het E-Team. Zij gaan op bezoek bij ondernemers die een volgende stap willen zetten op het gebied van digitalisering en automatisering, maar niet goed weten hoe.

Bekijk nu de eerste aflevering bij sieradenmerk A BREND:

‘Hoe A BREND het voorraadbeheer efficienter kan inrichten’

De campagne-pagina van Rabobank vind je hier.

Het bericht Bas van der Lans onderdeel van Rabobank E-TEAM. Aflevering 1: A BREND! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Hoe hard gaat jouw site? Breng je page speed op orde!

$
0
0

Waar vanaf 2010 de snelheid van je website al werd meegenomen als bepalende factor in de Google desktop rankings, geldt dat sinds juli van dit jaar ook voor mobiele zoekopdrachten. Op het blog van Google valt te lezen dat deze update alleen impact zal hebben op de langzaamste pagina’s in de zoekresultaten en alleen binnen bepaalde zoekopdrachten.

The “Speed Update,” as we’re calling it, will only affect pages that deliver the slowest experience to users and will only affect a small percentage of queries.

Google Webmaster Blog

De intentie van de zoekopdracht prevaleert echter nog altijd boven de snelheid van de pagina. Een pagina die niet zo snel is, maar wel het best aansluit bij wat de gebruiker zoekt, wordt dus gewoon hoog in de resultaten weergegeven.

Dat snelheid ertoe doet, wordt ook duidelijk als we de resultaten erbij pakken van een aantal studies die Google zelf heeft verricht. Daaruit blijkt dat de kans op een bounce bij een laadtijd tussen de 1 tot 3 seconden met 32% toeneemt. Bij een laadtijd tussen de 1 en 5 seconden loopt deze kans al op met 90%. Een laadtijd van 1 tot 10 seconden stijgt de kans op een bounce zelfs met 123%. Hoe langer de laadtijd van je site, hoe meer kansen je laat liggen!

impact van de snelheid van je site op het bouncepercentage
De impact van de snelheid van je site op het bouncepercentage.

3 manieren om je Page Speed te checken

De snelheid van je website was dus al belangrijk, maar wordt nu nog belangrijker aangezien het nu ook de ranking van jouw site in de mobiele zoekresultaten kan beïnvloeden. Je website snel maken en houden is dus belangrijk. Eerder schreven we al wat je kan doen om je WordPress website of platform sneller te maken.  Maar wanneer is “sneller” snel genoeg? Hier drie resources die je kunt gebruiken om de snelheid en performance van je website te checken:

  • De Google PageSpeed test: via deze speciale test, kijkt Google hoe snel jouw website is en hoe toegankelijk die is voor desktop en mobiel. Uit deze tests rollen praktische aanbevelingen die je gelijk kunt implementeren in je site.
  • Lighthouse: dit is een geïntegreerde audit tool in de Chrome webbrowser. Met deze tool kun je voor elke website een audit uitvoeren die de website checkt op snelheid en toegankelijkheid. Het geeft je ook gedetailleerde informatie over het renderen van de website zodat je kunt zien op welke momenten je de gebruikerservaring kunt verbeteren.
  • Chrome User Experience Report: een laatste, iets complexere manier om te kijken hoe je site scoort, is door deze te vergelijken met de meest bezochte websites van het web. In het Chrome User Experience Report worden allerlei metrics van de meest bezochte websites wereldwijd bijgehouden. Je kunt je eigen website dan vergelijken met de meest bezochte sites in de wereld.

Van jouw website een sprinter maken?

Van Ons helpt je graag met het optimaliseren van de snelheid van je corporate site, shop of platform. We hebben ruime ervaring met het optimaliseren van de codebase en het inrichten van de perfecte serveropstelling. Zo wordt je website razendsnel en waarborg je een hogere positie in de zoekresultaten. Bel met kantoor (020 331 81 77) en vraag naar Jeffrey, Gauke of Marcel. Zij helpen je graag verder!

Het bericht Hoe hard gaat jouw site? Breng je page speed op orde! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

76% vergeet jouw online advertentie meteen. Maar dit is waarom het tóch zin heeft.

$
0
0

Kan een online advertentie die iemand wél gezien heeft, maar zich dat niet meer kan herinneren, tóch nog impact hebben op jouw business? Jazeker, zo blijkt uit een onderzoek van On Device Research.

In dit onderzoek werden twee groepen gemaakt. De eerste groep zag tijdens het surfen online advertenties as is (de controlegroep). Een tweede groep zag dezelfde online advertenties maar dan toegevoegd met test advertenties, oftewel advertenties die waren toegevoegd door de onderzoekers (de ‘exposed’ groep). Later werden respondenten vragen gesteld over die test advertenties.

Online advertenties en ons geheugen

Dat ons geheugen niet al te best is, werd hier pijnlijk duidelijk. Iets meer dan driekwart van de respondenten (76%) die de online test advertenties gezien hebben, kunnen zich dat niet meer herinneren. Ook interessant: er zijn respondenten die beweren de test advertentie gezien te hebben, terwijl zij in de controlegroep zaten en dus die test advertentie nooit gezien kunnen hebben (19%).

Hebben “vergeten” online advertenties nog impact?

Je zou denken dat wanneer respondenten zich een advertentie niet herinneren, je advertentiebudget voor dat deel verloren geld is. Toch ligt dat iets genuanceerder dan je zou verwachten. De onderzoekers hebben onder alle respondenten uit beide groepen vragen gesteld over de aanbieder van wie de test advertentie te zien was. Er is gekeken naar onder andere brand awareness en koopintentie.

De onderzoekers waren benieuwd of de groep die wél de test advertentie had gezien maar die zich dat niet meer kon herinneren toch anders scoort op die metrics vergeleken met de controlegroep (de groep die helemaal geen test advertentie zag). En dat blijkt zo te zijn. Respondenten die wel de advertentie zagen maar dat niet meer wisten scoren 10,2% hoger op brand awareness en bijna 2% hoger op koopintentie dan de controlegroep.

Conclusie: ook al kan iemand zich jouw advertentie niet meer herinneren, in het onbewuste brein is de informatie over jouw merk toch opgeslagen en dat pakt positief voor jou uit.

En wat als iemand zich de advertentie wel herinnert?

Als iemand zich nog wel de advertentie weet te herinneren, zijn de positieve effecten gelukkig nog duidelijker zichtbaar. Brand awareness, koopintentie en brand consideration scoren allemaal veel hoger bij personen die de advertentie gezien hebben en zich dit nog herinneren vergeleken met personen die helemaal geen advertentie zagen van de aanbieder.

actieve herinnering van een online advertentie en de impact daarvan op brand awareness en koopintentie

Aan de slag met online advertenties

Een campagne opzetten voor online adverteren is een intensief karwei en vereist een goed strategisch plan met heldere doelen. Van Ons kan je helpen bij het maken van dat plan, het opstellen van de doelen, het inrichten en uitvoeren van de advertentie campagne en het meten van de impact ervan. Bel met kantoor op 020 331 81 77, vraag naar Jeffrey, Gauke of Marcel en maak een afspraak om online adverteren ook te laten werken voor jouw business.

Bekijk de hele presentatie van On Device Research

Het bericht 76% vergeet jouw online advertentie meteen. Maar dit is waarom het tóch zin heeft. verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Haal meer conversie uit jouw nieuwsbrieven in de komende decembermaand

$
0
0

Het duurt natuurlijk nog wel even, maar voor je het weet zit je weer tussen de pepernoten, kerstkransjes, oliebollen en appelflappen. De decembermaand barst van de feestdagen en dus van commerciële kansen. Met nieuwsbrieven en slimme e-mailmarketing kun je die kansen optimaal benutten. Digitaal e-mail bureau Yesmail uit de VS analyseerde 8 miljard nieuwsbrieven die verstuurd zijn tijdens het vierde kwartaal van 2017 en heeft haarfijn uiteengezet wat werkt… en wat niet.

Business As Usual (BAU) e-mails versus Thema mails

Het onderzoek maakt onderscheid tussen twee soorten nieuwsbrieven. De eerste zijn de Business As Usual (BAU) nieuwsbrieven, normale, standaard, in corporate huisstijl verzonden e-mails. De tweede zijn de Thema mails, mails die heel duidelijk in het teken staan van een bepaalde feestdag. Denk daarbij aan haloween, kerst of oud & nieuw. Vervolgens geeft het rapport weer wat de verschillen zijn in open rates en conversie.

nieuwsbrieven conversie feestdagen versus business as usual mails

Wat opvalt in de resultaten is dat 5 van de 9 thema mails, hogere conversies hebben dan de BAU mails. Tegelijkertijd zien we ook dat voor 7 van de 9 thema mails geldt dat die lagere open rates hebben dan de BAU mails.

De strijd om aandacht… in de inbox

Het rapport van Yes biedt een aantal mogelijke verklaringen voor de lagere open rates voor de thema mails. Door het unieke karakter van feestdagen, grijpen veel bedrijven en merken deze feestdagen aan voor het versturen van een nieuwsbrief. Tegelijkertijd gaat ook de frequentie van het aantal nieuwsbrieven per merk omhoog in aanloop naar deze feestdagen. Dat betekent meer concurrentie in het postvakje van de gebruiker. De keuze voor welke nieuwsbrief te lezen wordt voor de gebruiker lastiger naarmate er meer van dezelfde mails in zijn inbox zitten.

De snelste oplossing om op te vallen in de mailbox is om een relevante en opvallende onderwerpregel te kiezen die dicht ligt bij wat jouw merk aanbiedt. De slechtst presterende nieuwsbrieven uit het rapport van Yes hadden vaak onderwerpregels die niet iets vertelden over de producten die het merk aanbood.

Zorg voor een duidelijke CTA

Ondanks de lagere open rates voor thema mails, is in 5 van 9 gevallen de conversie wel hoger voor thema mails vergeleken met BAU mails. De verklaring hiervoor is dat de 5 succesvolle thema mails een hele duidelijke Call To Action (CTA) bevatte en de overige 4 niet. Sommige thema mails brachten enkel gelukswensen voor het nieuwe jaar of een prettige kerst. Hoewel dat natuurlijk niet nutteloos is en zeker positief kan bijdragen aan je merk of relatie met de klant, is zo’n boodschap niet heel duidelijk gericht op het doen van een aankoop. Een duidelijke CTA in je thema mail verhoogt dus je conversie.

Urgentie en schaarste

Behalve een duidelijke CTA zien de schrijvers van het rapport ook dat het creëren van urgentie en schaarste leidt tot een toename van de conversie. Maak hier slim gebruik van in de onderwerpregel van de nieuwsbrief. De gebruiker heeft dan gelijk een trigger om de mail te openen en zal sneller overgaan tot een aankoop. Stel een duidelijke deadline tot wanneer een product te bestellen is of tot wanneer het nog op tijd geleverd kan worden. Je kunt eventueel met kortingen werken voor klanten die extra snel bestellen. Benadruk schaarste door aan te geven dat bepaalde kortingen die je geeft eindig zijn of dat er nog maar een bepaalde hoeveelheid producten op voorraad is.

Hieronder zie je een voorbeeld van de Nespresso nieuwsbrief. Door in te spelen op urgentie en een duidelijke CTA in te voegen verhoog je de kans op conversie. Speel ook in op urgentie in de onderwerpregel en je hebt alles in huis om van jouw nieuwsbrief een succes te maken.

nespresso nieuwsbrief schaarste

Ook aan de slag met nieuwsbrieven voor de decembermaand?

Wil je ook aan de slag met effectieve nieuwsbrieven voor de decembermaand? Van ontwerp tot verzending? Van Ons helpt je graag, onze online marketing specialisten staan voor je klaar. Vul onderstaande formulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.

 

Het bericht Haal meer conversie uit jouw nieuwsbrieven in de komende decembermaand verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.


Transparantie op social media loont. Wat kan jouw merk doen?

$
0
0

Bedrijven en merken die transparant zijn over wat ze doen en hoe ze dat doen hebben een streepje voor bij klanten. Onderzoek van Sprout Social geeft aan dat 86% van de ondervraagden transparantie belangrijker vindt dan ooit tevoren. Openheid (59%), duidelijkheid (53%) en eerlijkheid (49%) zijn de associaties die de 1000 respondenten hebben bij het transparant opereren en communiceren van een bedrijf.

Transparante communicatie via sociale media

Door de enorme toename in de aanwezigheid van bedrijven en merken op sociale media, is ook het belang toegenomen van transparant communiceren op deze platformen. Slechts 15% van de ondervraagden in het onderzoek geeft aan dat ze het gevoel hebben dat merken “heel transparant” zijn op sociale media, en 30% zegt dat bedrijven “helemaal niet” transparant zijn. Hier liggen dus kansen!

Wat moet je doen om transparant te communiceren op sociale media?

Om te beginnen kunnen we ook kijken naar wat je vooral niet moet doen in de communicatie via sociale media. De twee belangrijkste zaken die respondenten identificeren als absoluut not done zijn het achterhouden van informatie (69%) en het negeren van vragen van klanten (68%).

Hieronder een lijst met onderwerpen die volgens de respondenten van dit onderzoek de transparantie van een merk goed weergeven.

transparante communicatie via sociale media

In de top 3 vinden we terug dat het toegeven van fouten, het geven van eerlijke antwoorden en duidelijkheid over prijs belangrijke onderwerpen zijn. Het bieden van transparantie op deze vlakken is dus een absolute must en geeft klanten een goed gevoel over jouw merk.

Aan de slag met jouw online communicatie

Van Ons weet hoe je succesvol social media inzet, ook op de momenten van crisis of wanneer klanten niet tevreden zijn. Neem contact met ons op om te praten over jouw online communicatie en het vergroten van jouw transparantie op het web.

Het bericht Transparantie op social media loont. Wat kan jouw merk doen? verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

De 7 elementen die niet mogen ontbreken op een succesvolle landingpage

$
0
0

Landingpages kunnen een belangrijk onderdeel vormen van jouw online strategie. Je kunt een landingpage op vele manieren in elkaar zetten, maar daar schuilt tegelijk ook het gevaar. Door de grote hoeveelheid mogelijkheden worden landingpages vaak te groot, te complex of bieden ze bezoekers teveel opties. Sharpspring schreef een whitepaper over het maken van de perfecte landingspagina. Belangrijkste inzicht: hou je landingpage overzichtelijk, eenvoudig en doeltreffend met deze 7 elementen.

#1 – Een pakkende koptekst

Een goede landingpage triggert de bezoeker om verder te lezen. De koptekst of titel moet dus catchy zijn en de aandacht trekken. Je doet dat bijvoorbeeld door urgentie of schaarste te creëren of door gelijk heel duidelijk het potentiële voordeel van jouw aanbod duidelijk te maken. Praat niet over individuele features of technische specificaties, die leveren over het algemeen de minste clicks op. Interessant feitje: 90% van de bezoekers die jouw headline lezen, lezen uiteindelijk ook de CTA op je landingpage.

#2 – Een supergoed aanbod

Je kunt nog zo’n mooie landingpage hebben, als jouw aanbod niet echt spetterend is dan levert dat uiteindelijk geen conversie op. Zorg er dus voor dat je de bezoeker écht iets te bieden hebt. Als je bezoekers wilt laten abonneren op jouw blog, geef dan alvast wat content weg. Als je een product aanbiedt, geef dan duidelijk weer wat de voordelen zijn voor de gebruiker. Welke value proposition hanteer je en hoe helpt jouw product de taken van jouw klanten te volbrengen? Zorg ervoor dat de copy van jouw aanbod goed aansluit op de koptekst die je gebruikt.

#3 – Gebruik mooie foto’s

Het beeldmateriaal dat je gebruikt moet goed zijn. Zorg voor unieke fotografie en beeld dat pakkend is. Sommige bezoekers lezen namelijk niet maar kijken vooral. Als de koptekst of de eerste copy op je landingpage ze niet aanspreekt worden ze misschien wel aangesproken door een treffend plaatje. Je kunt hier stockfoto’s voor gebruiken, maar zorg wel voor uniek materiaal. Onderstaande receptioniste werkt namelijk volgens onze eigen onofficiële telling bij minstens 14.000 bedrijven in 132 landen.

beroemde telefoniste op een stockfoto

#4 – Een mooie video

We schreven er al vaker over, maar video werkt nog veel beter dan mooie foto’s. Door video blijft een bezoeker langer op jouw pagina, stijgt de koopintentie en kom je hoger in Google. In sommige gevallen worden zelfs toenames van 86% in de conversie gemeten puur door het gebruik van video. Video maken is tijdsintensief en moet door professionals gebeuren. Maak in ieder geval één goede video van jouw bedrijf of product die je op meerdere plekken in kunt zetten.

#5 – Lever het bewijs en geef vertrouwen

Je moet de bezoeker het vertrouwen geven dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor datgene dat jij aanbiedt. Bewijs is een essentieel onderdeel van een goede landingpage. Verzamel quotes, testimonials en aanbevelingen van reeds bestaande klanten en plaats die op die landingpage. Logo’s van keurmerken of awards doen het hier ook goed.

#6 – Een duidelijke CTA

Uiteraard staat deze centraal op je landingpage, de Call To Action, oftewel, dat wat jij uiteindelijk wil dat de bezoeker gaat doen. Vaak is het een knop waar bezoekers zich kunnen aanmelden, inschrijven of iets kopen. Best practice is om de tekst in de knop heel beschrijvend te maken, bijvoorbeeld: “nu dit whitepaper downloaden” of “direct dit product aanschaffen”. Je kunt heel veel experimenteren met wat het beste werkt qua tekst, kleuren en vorm.

#7 – Denk aan een post conversion

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar als de bezoeker door jouw CTA heen is, kun je net zo goed het ijzer smeden als het heet is en nóg een aanbod doen. Belangrijk is wel dat het een relevant aanbod is en niet te opdringerig voelt. Biedt bijvoorbeeld na het downloaden van een whitepaper nog een brochure aan over workshops die aansluiten op wat je in het whitepaper vertelt. Let erop dat je per landingpage één duidelijke actie maakt. Biedt dus niet meerdere dingen tegelijk aan op een landingpage en richt je op 1 handeling die je van de bezoeker verwacht.

Kunnen wij je helpen bij het maken van een succesvolle landingpage?

Neem dan contact op met kantoor op 020 331 81 77 en vraag naar Jeffrey, Gauke of Marcel. Zij kunnen samen met jou de perfecte landingpage bedenken en maken die zorgt voor meer conversie. Geen tijd om te bellen? Laat dan hieronder je gegevens achter, dan bellen we je later vandaag terug.

Het bericht De 7 elementen die niet mogen ontbreken op een succesvolle landingpage verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Drie redenen waarom een goed blog zo krachtig is (en 6 praktische tips voor het bloggen)

$
0
0

Schrijven en content maken voor het web is sinds de introductie van WordPress steeds toegankelijker geworden. Althans, als we kijken naar de technische kant ervan. In de praktijk blijkt het schrijven en publiceren van de content zelf nog een grote hobbel te zijn.

“Wie moet die stukkies tikken dan?”, “een blog is helemaal niet geschikt voor B2B” of “ik zou na drie artikelen niet meer weten waar we het over moeten hebben”. Allemaal argumenten die vandaag de dag nog steeds voorbij komen. En dat terwijl bloggen heel effectief kan zijn. Mocht je het bloggen nog niet omarmd hebben, laat je dan overtuigen door deze drie argumenten. Want natuurlijk zijn er praktische hordes, maar die zijn vrij makkelijk te overkomen (zie ook de 6 praktische tips onderaan) en de voordelen wegen 100% op tegen de nadelen…

Er komen meer bezoekers op je site

Met een statische website die bezoekers wat informatie geeft over jouw product of dienst heb je natuurlijk een prima vertrekpunt. Maar op een bepaald moment heb je alle pagina’s op die website wel gepromoot en heeft de bezoeker het wel gezien. Je website biedt eigenlijk weinig waarde, behalve voor bezoekers die toch al van plan waren jouw product te kopen.

Door meer artikelen te publiceren op je website creëer je meer relevante momenten om je website onder de aandacht te brengen. Als die artikelen ook daadwerkelijk waardevol zijn zal jouw doelgroep die artikelen ook gaan lezen. Als je in de loop der tijd een groter archief met artikelen hebt opgebouwd, valt er voor die bezoeker ook meer te bekijken. Er komen dus niet alleen meer bezoekers, ze blijven ook langer op je website.

En uiteraard wordt je website beter en meer geïndexeerd in Google. Meer content levert je dus ook via zoekmachines meer traffic op. Bijkomend voordeel is dat deze bezoekers ook echt interesse hebben in dit topic, anders hadden ze het niet aangeklikt. Daar liggen dus kansen!

Bloggen geeft je meer commerciële kansen

Door de bloggen heb je meer mogelijkheden om bezoekers te converteren. Als je met jouw bericht waarde hebt gecreëerd voor de bezoeker, heeft die wellicht een reden om klant bij jou te worden. Sluit je blogpost daarom af met een goede Call To Action, link naar relevante landingpage, of inschrijfformulier van jouw nieuwsbrief of andere formulieren.

likeable content maken in je blogstrategieArtikelen schrijven die converteren is een kwestie van puzzelen en proberen. Je ziet met Google Analytics precies wat bezoekers wel en niet lezen. Door berichten op sociale media te delen kom je er achter of je “likeable” content maakt. En als je daadwerkelijk klanten haalt uit jouw artikelen, dan weet je welke topics aanslaan en waar je iets toevoegt. Dit bereik je niet door vier berichten te schrijven. En waarschijnlijk ook niet met 40. Geduld en doorwerken is hier een schone zaak.

Bloggen is goedkoop en is een perfecte langetermijnstrategie

Bloggen is relatief goedkoop als je kijkt naar de houdbaarheid ervan. Jij, een collega of een freelancer moet één keer de investering doen in het schrijven van een artikel, maar het artikel kan lang op je website blijven staan. Zeker als het gaat om evergreen content blijft je artikel tot in lengte van dagen relevant en dus interessant voor bezoekers. Hoe langer een artikel online staat en hoe meer bezoekers erop komen, hoe goedkoper het artikel wordt.

Je kunt goede content dus ook meerdere keren, verspreid over een bepaalde periode, steeds opnieuw onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep. Een bericht levert dan weer nieuwe shares en likes op waardoor je weer een nieuwe stroom bezoekers genereert.

Bloggen heeft los van de mogelijkheden tot conversie ook een ander langetermijndoel: branding. Door veel te schrijven positioneer je jezelf of je bedrijf op de voor jou relevante gebieden. Jij of je bedrijf worden gezien als thought leaderen dat kan jou een dikke streep voor geven op je concurrenten. Je creëert dus brand equity door veel te schrijven.

Praktische tips voor het bloggen

  1. Begin liever matig, dan helemaal niet. Als er in jouw bedrijf angst heerst om te bloggen omdat men bang is dat de kwaliteit niet goed genoeg is, begin dan in ieder geval wel. Liever matig bloggen, dan helemaal niet bloggen. Iedere blog is er een, het kan alleen maar beter worden en je bent in ieder geval zichtbaar in investeert alvast in de lange termijn. De beste dag om een boom te planten is vandaag.
  2. Rouleer het schrijven. Als het niet lukt om één iemand verantwoordelijk of vrij te maken voor  het schrijven laat dit dan rouleren onder de collega’s. Als er vijfentwintig man in jouw bedrijf werkt, hoeft iedereen maar twee keer per jaar een bericht te typen als je wekelijks wilt publiceren. Dat is te doen toch? Stel iemand aan die kan redigeren, dan kunnen ook de minder goede auteurs gewoon een bijdrage doen.
  3. Schrijf in interviewvorm. Door collega’s te interviewen kan ook hele specialistische kennis worden opgeschreven door iemand die daar van zichzelf geen verstand van heeft.
  4. Leg een content backlog aan. Noteer interessante ideeën voor een artikel in een spreadsheet waar iedereen bij kan. Noteer hier ook bronnen die interessant kunnen zijn en ter inspiratie kunnen dienen voor het schrijven van nieuwe artikelen.
  5. Begin klein, bijvoorbeeld eens per maand. Je hoeft echt niet elke week of elke dag iets van de persen te laten rollen. Een keer per maand is een mooi begin.
  6. Werk met een kalender. Breng in kaart wanneer je wat wilt publiceren. Maak een vakje groen als het gelukt is en een rood vakje als het niet gelukt is. Laat de moed je niet in de schoenen zakken als het niet gelukt is, volgende week of maand weer een nieuwe kans!

Aan de slag

Ben jij bereid om te investeren in bloggen? Wij willen je daarbij helpen in een gratis blogstrategiesessie. We gaan jouw doelgroepen bepalen, maken een contentkalender en leggen een content backlog aan. We gieten de uitkomsten van de sessie in een handig strategiedocument. No strings attached. We hebben ruimte in onze planning om dit voor maximaal twee partijen te doen. Heb je interesse? Laat dan hieronder je gegevens achter, dan bellen we je vandaag terug.

Het bericht Drie redenen waarom een goed blog zo krachtig is (en 6 praktische tips voor het bloggen) verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Dit was dag 1 van Fronteers Conference 2018

$
0
0

Net als vorig jaar waren we aanwezig bij de 11e Fronteers Conference, misschien wel de beste conferentie die we kennen als het aankomt op front-end development. Met een nieuwe locatie (DeLaMar theater) en 16 kakelverse internationale topsprekers kon het natuurlijk niet anders dan dat we na twee dagen weer volgeladen met kennis en inspiratie terugkeerden naar kantoor. Hieronder een overzicht met de boeiende dingen die we voorbij hebben zien komen!

Dag 1

We trappen af met Espen Brunborg en zijn talk “The Secret Life of Comedy”. Ondanks de enorme veelzijdigheid aan tools, frameworks, CMS’en en libraries lijkt heel veel van wat we zien op het web op elkaar. Wees anders, wees creatief en je zult beloond worden. Een gorilla kan bijvoorbeeld zorgen voor 10% meer sales en Jan Claude VanDamme die op twee van jouw vrachtwagens staat kan voor 24% meer verkopen zorgen. Bekijk hier The Secret Life of Comedy gegeven door Espen op beyond tellerrand in 2017.

We gaan door met de talk van John Wilander met zijn talk Privacy by Default on the Web. Het web wordt een betere plek als de privacy van de gebruiker wordt gerespecteerd en beschermd. 60 tot 70% van jouw browsergeschiedenis kan gereconstrueerd worden door third-party trackers. Kwetsbare doelgroepen worden op het web misleid met dark ads, malware, click baits en fake news om maar meer data over ze te verzamelen. Safari biedt nu een optie om third party tracking uit te schakelen. Maar er ligt ook een taak bij developers om ongewenste tracking tegen te gaan. Bijvoorbeeld met de Storage Access API.

Chiara Aliotta vervolgt de ochtend met haar presentatie genaamd I put a spell on you. Als designers hebben we vele magische krachten in huis om de bezoeker van onze website een perfecte ervaring te bieden, zonder trucjes of misleiding. Chiara gaat uit van drie pijlers in hoe je moet ontwerpen: Misdirection, Illusion en Mental Forcing. Maak je content makkelijk te scannen, stimuleer een emotie zodat bezoekers jouw boodschap onthouden en maak heldere copy zodat bezoekers je goed begrijpen (misdirection). Gebruik storytelling om emoties van bezoekers te rationaliseren zodat emoties worden omgezet in motivatie om jouw product te kopen of gebruik configurators met directe prijsupdates voor optimale transparantie (illusion). En tot slot, bouw aan vertrouwen, autoriteit en likeability in jouw ontwerp (mental forcing). Zorg dat mensen zich met jou kunnen identificeren, schrijf goede content om vertrouwen te winnen en laat zien dat anderen jou leuk vinden door testimonials te gebruiken.

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar waarschijnlijk kan 10 tot 20% van jouw bezoekers jouw product helemaal niet kopen of jouw content lezen, terwijl ze dat misschien wel zouden willen. Laura Carvajal geeft met haar talk But my site looks fine! een overzicht van veel gemaakte fouten in front-end development waarmee toegankelijkheid van jouw site negatief wordt beïnvloed. Zet focus-outline bijvoorbeeld nooit op ‘none’, gebruik headings op de juiste manier, gebruik altijd ondertiteling bij video’s en test je site eens zonder je muis te gebruiken om te kijken waar je de toegankelijkheid nog kan optimaliseren.  Check ook deze, deze, en deze resources.

Na de lunch steekt Chris Gannon van wal met zijn verhaal The Almighty Rabbit Hole. Met veel energie en humor vertelde hij hoe zijn zoektocht naar inspiratie eruit ziet en wat hij daarbij tegenkomt (of niet). Van dozen die uit het raam proberen te kijken, naar koeien die ontvoerd worden, tot interactieve grafieken en hamburger menu’s. Zijn advies: zet alleen zaken in je portfolio die je leuk vond om te bouwen, zelfs als het nonsens is of gewoon voor de fun, zodat je voor projecten wordt gevraagd waar je ook daadwerkelijk plezier in hebt.

Hamburger menu nieuwe stijl volgens Chris Gannon.
Hamburger menu nieuwe stijl volgens Chris Gannon.

Heydon Pickering gaat verder met zijn talk Get Your Priorities Straight over inclusive design en hij vat het mooi samen:

Inclusive design is not giving everyone the same experience. It’s giving as many people as possible a NOT SHIT experience.

Focus je als je bezig bent met het ontwikkelen of ontwerpen van je website op de dingen die belangrijk zijn en focus je niet op futiliteiten. Niet iedereen ziet het als er ergens een schaduw mist of als de typografie niet voldoet aan de gouden standaard. Pixelperfect bestaat niet. Wees echter wel consistent, voeg waarde toe voor de gebruiker, geef de gebruiker controle en geef prioriteit aan content.

Stefan Judis praat ons bij in zijn verhaal What the v…DOM? over vDom. Er bestaat geen magie in coden, dus als je vast zit tijdens het programmeren, neem dan even een break, bezoek en vriend of slaap er nog een nachtje over. Zijn presentatie maakt heel gedetailleerd duidelijk hoe je de vDom kunt toepassen, check hier zijn slides.

We sluiten de reeks van presentaties af met Sebastiaan de With, ex-Apple designer die ons meeneemt in zijn talk Designing Halide: A Tactile Camera App waar we een kijkje in de keuken krijgen in het ontwerpproces van deze app. Hou bij app design altijd de perfect thumb zone in gedachten, oftewel het gedeelte op het smartphonescherm waar je duim het makkelijkst bijkan. Test en probeer je app om te kijken of die natuurlijk en goed aanvoelt in het gebruik en staar je niet blind op cijfers of onderzoek over “het perfecte ontwerp”.

De perfect thumb zone volgens onderzoek van Scott Hurff
De perfect thumb zone volgens onderzoek van Scott Hurff

Na deze eerste volle dag keren we huiswaarts, opgeladen en voldaan. Later meer over dag 2 van Fronteers Conference 2018!

Het bericht Dit was dag 1 van Fronteers Conference 2018 verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Van Ons ook FD Gazelle in 2018

$
0
0

Van Ons is ook in 2018 in aanmerking gekomen voor een FD Gazellen Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Vorig jaar mochten wij de award ook al in ontvangst nemen. De criteria waren dit jaar iets anders dan vorig jaar. Naast een minimale omzetgroei van 20% over drie jaar wordt nu ook gekeken naar groei in aantal FTE en groei in winst.

Trots

We zijn natuurlijk zo trots als een pauw (/gazelle) dat wij ons weer bij deze categorie bedrijven in Nederland mogen scharen. Sinds 2006 zet ons team zich in om de best denkbare technische oplossing te bieden voor onze klanten. Maar dan wel een oplossing die makkelijk is in het beheer en waar iedereen mee overweg kan. Door een groot deel van de websites die we maken op te leveren in WordPress lukt dat ook.

Verdere groei

Sinds de start van ons bureau is er ontzettend veel veranderd in de online wereld. Maar ook de behoeften van onze klanten verschoven langzaamaan. Waar het in de begindagen enkel nodig was om een website werkend op te leveren, wordt vandaag de dag van ons verwacht dat we meedenken over strategie, design of het optimaliseren van conversie. Logisch. We proberen in die behoeften te voorzien door blogs te schrijven, vlogs op te nemen, workshops te organiseren, boeken en whitepapers uit te geven maar ook door het uitbreiden van ons palet aan diensten.

Wij geloven niet in full-service

Wij geloven niet dat je als bureau alles kan. Alleen een specialist kan de beste kwaliteit leveren in een bepaald vakgebied. In de loop der jaren hebben wij een groot netwerk opgebouwd van bevriende bureaus en partners. Voor ieder project weten we daarom de juiste schakel te vinden om de benodigde kennis en kunde in huis te halen. Op die manier maximaliseren we de impact en het resultaat van ieder project.

Waar we overigens wel in geloven is gemak. Een aanspreekpunt voor de klant, een aanspreekpunt die de grote lijnen uitzet en een aanspreekpunt die alles regelt. Dat is de weg die wij als Van Ons hebben ingeslagen. Met als doel: het web een beetje beter maken. Voor onze klanten en de klanten van onze klanten.

Op naar weer een jaar groei!

Het bericht Van Ons ook FD Gazelle in 2018 verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

9 dingen in jouw nieuwsbrief waar de klant zich aan ergert

$
0
0

Het opzetten van e-mailfunnels en het versturen van nieuwsbrieven zijn essentiële bouwstenen van een goede online strategie. Goede marketingcommunicatie is nuttig, heeft waarde voor de klant en zit zo min mogelijk in zijn of haar irritatiezone. Maar wat vinden jouw klanten irritant aan jouw nieuwsbrief? Adobe heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waaruit duidelijk wordt wat de grootste ergernissen van klanten zijn als ze een nieuwsbrief lezen.

Te vaak e-mails ontvangen die slecht geschreven en irrelevant zijn

Dat zijn feitelijk de drie grootste irritaties die de klant heeft bij het lezen van de nieuwsbrief. 45% van de respondenten in het onderzoek geeft aan dat ze vinden dat ze te vaak gemaild worden door een bedrijf. Daarna worden slecht geschreven e-mails genoemd als grootste bron van irritatie (23%) gevolgd door een aanbieding in de nieuwsbrief die duidelijk maakt dat het bedrijf niet over de juiste data van de klant beschikt (22%). Een aanbod dat de klant al reeds gekocht heeft (ook 22%) hangt daar nauw mee samen.

9 ergernissen van klanten over jouw nieuwsbrief

Verschillen naar leeftijd

Binnen de resultaten zijn er nog wat interessante verschillen als we segmenteren naar leeftijd van de respondenten. De jongste groep respondenten (18-24 jaar) stoort zich veel minder aan slecht geschreven e-mails dan oudere respondenten. Tegelijkertijd zijn jongere lezers sneller geïrriteerd wanneer een aanbod uit de mail niet aansluit op hun behoeften of als het een aanbod is wat reeds is aangeschaft.

Adobe studie naar ergernissen over nieuwsbrieven

Personalisatie is belangrijk, maar maak het niet te creepy

Een nieuwsbrief dusdanig personaliseren dat het creepy wordt, wordt door 16% van alle respondenten genoemd als ergernis. In de leeftijdsgroep 25-34 jarigen noemt zelfs 23% dit als ergernis. In het onderzoek wordt ook de vraag gesteld hoe belangrijk de respondenten het vinden dat een nieuwsbrief gepersonaliseerd is. Interessant genoeg noemt 56% in dezelfde leeftijdsgroep het belangrijk tot zeer belangrijk dat een e-mail gepersonaliseerd is. De belangrijkste boodschap hier lijkt dus te zijn: personaliseer je e-mails maar overdrijf niet.

personalisatie van e-mails en nieuwsberichten vinden respondenten belangrijk

Aan de slag met e-mailmarketing: een gratis nieuwsbrief template waarmee je jouw conversie verhoogt

Wij hebben veel klanten geholpen met het ontwerpen en uitdenken van de ideale e-mailfunnel en het ontwerpen van een e-mailtemplate die bijzonder goed converteert. Voor twee geïnteresseerden hebben we tijd om gratis dit template op te stellen en te ontwerpen. Heb je interesse, laat dan jouw gegevens hieronder achter, dan nemen we dezelfde dag contact met je op.

Het bericht 9 dingen in jouw nieuwsbrief waar de klant zich aan ergert verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Wat kost online adverteren? Check deze benchmark!

$
0
0

Wat kost adverteren op Facebook, LinkedIn of Instagram je eigenlijk? En wanneer weet je of jouw advertentie het goed doet, of in ieder geval, beter dan gemiddeld? Adstage biedt hierop heldere antwoorden in hun advertentiebenchmark die ieder kwartaal uit wordt gebracht.

kosten voor online adverteren in q2 2018 cost per click en click through rate

Als we kijken naar de CPC (Cost Per Click) dan zien we dat LinkedIn verreweg het duurste platform is om op te adverteren. De meest eenvoudige verklaring is omdat er veel minder “aanbod” is van gebruikers op het platform. Er zijn minder mensen aangesloten bij LinkedIn dan bijvoorbeeld Facebook en het platform wordt ook minder intensief gebruikt. Waar je bij Facebook soms elke dag even inlogt, doe je dat bij LinkedIn misschien maar één keer per week. De strijd om de aandacht van de gebruiker neemt dan toe en dat drijft de prijs op.

De CTR (Click Through Rate) ligt het hoogst bij Google Ads maar is met een CPC van $2,84 wel duurder dan bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Twitter.

Wanneer doe je het goed?

Dat hangt eigenlijk af van heel veel factoren. Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op miljarden views en miljoenen clicks van adverteerders van Adstage. Binnen specifieke doelgroepen of per soort advertentie kunnen er grote afwijkingen zijn van bovenstaande cijfers. Deze getallen geven je een richting, maar moeten niet leidend zijn in jouw advertentiestrategie.

De beste manier om te kijken naar het succes van jouw online advertenties is door te kijken naar de kosten die je maakt aan de ene kant en de business die jou dat oplevert aan de andere kant. Wanneer je veel geld stopt in advertenties maar daar ook zeer winstgevende klanten voor terugkrijgt, kan het nog steeds logisch zijn om meer dan “normaal” te betalen voor jouw advertenties.

Wil je meer weten?

Wil je aan de slag met online adverteren en advertenties uitzetten op LinkedIn, Google, Bing of YouTube? Laat ons je helpen! Voor vele klanten richten wij online campagnes in en sturen die wekelijks bij afhankelijk van behaalde resultaten en doelstellingen. Vul onderstaande formulier in en we nemen vandaag nog contact met je op.

Het bericht Wat kost online adverteren? Check deze benchmark! verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.


22 november 2018: workshop neuromarketing (en 3 neuromarketingprincipes die iedere online marketeer moet kennen)

$
0
0

Volgende week, donderdag 22 november, organiseert Van Ons in samenwerking met bureau Neurofied uit Amsterdam een workshop neuromarketing. In een bomvolle middag nemen de consultants van Neurofied ons mee in de fundamentals van neuromarketing en gaan we live websites van aanwezige deelnemers analyseren. De consultants laten zien met welke neuromarketingprincipes de websites nog meer geoptimaliseerd kunnen worden voor bijvoorbeeld conversie of klantervaring.

Wil je bij de workshop aanwezig zijn? Dat kan, er zijn nog een paar plekken vrij! Vul het forumlier onderaan deze pagina in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Wat is neuromarketing?

Wat is neuromarketing eigenlijk en op welke manier verschilt dit van “gewone” marketing? Onderzoek in neuromarketing kijkt naar de emotionele en cognitieve reacties op media en marketingstimuli. Waar je normaal aan klanten vraagt wat ze van iets vinden (een mening) kijk je nu naar feitelijk gedrag en hoe dat vanuit het brein te verklaren is.

Hoe uniek wij ons ook voelen, in veel situaties vertonen wij als mens allemaal hetzelfde – soms irrationele – gedrag. Een hoop van deze irrationele gedragingen en attitudes (biases) zijn onderzocht en gedocumenteerd. De toepassing van deze kennis biedt veel kansen voor online marketeers. Door te begrijpen hoe klanten en bezoekers denken kunnen websites en online concepten effectiever worden ontworpen en functionaliteit doeltreffender worden gebouwd.

biases in neuromarketing

Drie biases die je als online marketeer moet kennen

Er zijn vele biases en irrationele gedragingen van klanten waar online marketeers de vruchten van kunnen plukken. We zetten hieronder drie belangrijke biases voor je op een rijtje.

Post-aankoop rationalisatie

Nadat klanten een aankoop bij jou hebben gedaan, zoeken ze ook na aankoop de bevestiging dat ze een goede keuze gemaakt hebben. De initiële aankoop doet een klant misschien snel en op basis van primaire emoties, achteraf probeert een klant zijn keuze alsnog te rationaliseren. Het is daarom belangrijk om de klant na aankoop ook te overtuigen dat hij een goede keuze heeft gemaakt. Deze strategie helpt ook om langere tijd top-of-mind te blijven bij de klant, zodat je bij een volgend aankoopmoment weer in de consideration set van de klant zit.

Het fanfare-effect

Het fanfare effect houdt in dat mensen geneigd zijn om dingen te doen en te denken omdat ‘vele anderen’ ook zo doen of denken. Mensen zoeken sociaal bewijs van dat wat ze doen het goede of juiste is. Dat is waarom reviews, quotes en verhalen van andere klanten vaak meer overtuigingskracht hebben dan communicatie die vanuit het bedrijf of merk zelf uitgaat. Werken met bijvoorbeeld reviews kan mooi inspelen op dit ‘fanfare’ effect.

Het waarheidseffect

We staan positiever tegenover iets wat we al kennen of eerder gehoord hebben dan iets volstrekt nieuws. Hoe vaker we een boodschap zien, hoe makkelijker we die na verloop van tijd kunnen verwerken waardoor we een positieve attitude ontwikkelen ten aanzien van die boodschap. Hoe meer je herhaalt, hoe meer iets voor ‘waar’ wordt aangezien. Zie hier dus de kracht van herhaling. Laat je boodschap dus regelmatig zien om deze meer in de smaak te laten vallen bij jouw klanten!

Wil je erbij zijn?

Wil je de workshop die wij samen met Neurofied organiseren op 22 november bijwonen? Er zijn nog een paar plekken vrij. Laat je gegevens hieronder achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Het bericht 22 november 2018: workshop neuromarketing (en 3 neuromarketingprincipes die iedere online marketeer moet kennen) verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Digital Design Ethics Conference 2018

$
0
0

Hoe zorgen ontwerpers en ontwikkelaars ervoor dat moderne techniek zo is ontworpen dat het haar gebruikers beschermt? Die vraag stond centraal op de Digital Design Ethics Conference, op 26 november 2018 georganiseerd door de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam.

Een opvallende invalshoek voor een conferentie want hoewel dit jaar groot in het nieuws door de ‘deadline’ van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels de GDPR), privacy is niet direct het meest sexy onderwerp. Vooral als je een opleiding volgt waar het doorgaans gaat over UX en virtual reality, apps ook, om de massa te bereiken! Tegelijkertijd is er dus geen beter moment. Iedereen is wel iets aan het doen met de nieuwe wetgeving en deze conferentie was voor de studenten en andere aanwezigen een platform om na te denken over de implicaties van te maken werk.

En dan gaat het niet alleen over privacy trouwens. Amber Case had het in haar talk over ‘calm technology’ waarbij je nadenkt over het effect van push-notificaties en audio feedback in techniek. En dat juist alle techniek die zich niet afspeelt op een scherm extra getest moet worden in situaties waarin de omstandigheden niet 100% ideaal zijn. Ter illustratie: ‘smart’ eetbakjes voor honden en katten die niet meer werkten toen een server crashte met de dood van enkele huisdieren ten gevolg. De ‘offline modus’ zou later via een update toegevoegd worden, maar had dit niet eerder het geval moeten zijn?

Mike Monteiro (Mule Design) was uitgenodigd om in een zeer politiek geladen talk de aanwezigen te wijzen op hun verantwoordelijkheid als ontwerpers. In ‘How to Build an Atomic Bomb’ ging het over de muur die Trump aan de Mexicaanse grens wil bouwen, waarbij een offerte uitging van een muur gemaakt van sustainable zeecontainers, compleet met gezellige winkeltjes. En over Twitter dat Trump niet verbande toen die Noord-Korea met oorlog dreigde. Boodschap? Neem je verantwoordelijkheid. Als je betrokken bent bij de creatie van iets, stel dan moeilijke vragen, zorg voor een gemixt team en voorkom daarmee de bouw van een ‘atoombom’ zoals Monteiro Facebook, Uber en Twitter noemt.

Na de keynotes konden de aanwezigen aanschuiven bij verschillende workshops om specifieke problemen en keuzes in ontwerpprocessen te analyseren en te bediscussiëren.

Een vraag die bleef hangen is hoe je als jong persoon voor je eigen ethische keuzes blijft staan, als je in dienst bent van een grote corporate, of daar die felbegeerde baan probeert te scoren. Het antwoord bleef uit.

Het bericht Digital Design Ethics Conference 2018 verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Hoeveel gebruikers heb je nodig voor een goede usability test?

$
0
0

Het gebruik van usability tests is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er zijn vele soorten tests die gedaan kunnen worden, allemaal gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring of het verhogen van conversie. Maar hoeveel gebruikers heb je eigenlijk nodig om een succesvolle usability test uit te voeren? Volgens UX research agency Nielsen Norman Group is het ideale aantal 5 gebruikers.

Meer deelnemers levert niet meer resultaten op (maar wel hogere kosten)

De resultaten die Nielsen presenteert zijn gebaseerd op hun eigen ervaringen uit de praktijk en data van 83 usability tests die ze zelf hebben uitgevoerd voor hun klanten. In onderstaande grafiek zijn de uitgevoerde tests in beeld gebracht met op de Y-as het aantal inzichten/usability problemen dat werd gevonden en op de X-as het aantal deelnemers dat betrokken was in de test.

Credits: NNGroup – https://www.nngroup.com/articles/how-many-test-users/

Er is een hele kleine correlatie tussen het aantal deelnemers en het aantal gevonden usability problemen, maar die is erg klein. Het optimale aantal deelnemers ligt op 5. Meer dan 5 deelnemers levert je niet per se meer inzichten op, terwijl de kosten voor de usability test met meer deelnemers wel aanzienlijk stijgen. Bij 5 deelnemers vind je net zoveel inzichten als met meer deelnemers, maar tegen een fractie van de kosten.

Is er wel meer budget voor usability tests? Run dan meerdere tests die zich per test richten op een ander specifiek probleem. Zo zet je je budget slimmer in dan wanneer je op één test heel veel deelnemers laat deelnemen.

Andere tests vereisen andere aantallen

De usability test zoals hierboven omschreven is kwalitatief van aard. Andere tests hebben een meer kwantitatief karakter en hebben om die reden niet genoeg aan 5 deelnemers. Voor eyetracking is het optimale aantal deelnemers bij voorbeeld 39, card sorting vereist tenminste 15 deelnemers en A/B tests vereisen soms minstens 100 deelnemers.

Een betere site met usability tests

Van Ons zet regelmatig usability tests op voor klanten om de gebruikerservaring te verbeteren en usabilityproblemen te voorkomen of te verhelpen. Wij pasten dit toe voor onder andere Proefdiervrij, Telegraaf Pensioen Fonds, IKEA Foundation en het Tassenmuseum. Wil je ook samen met jouw klanten kijken waar jouw site beter gemaakt kan worden? Vul dan je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Het bericht Hoeveel gebruikers heb je nodig voor een goede usability test? verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Inhoudsgroepen in Google Analytics: inzicht door overzicht

$
0
0

Welke gedeelte van jouw website presteert het beste? Zijn dat de nieuwsberichten of toch de portfolio-items? Welke productcategorie krijgt eigenlijk de meeste views? En wat is het verschil in pageviews tussen pagina’s voor de zakelijke markt en pagina’s voor de particuliere markt? Inhoudsgroepen in Google Analytics kunnen je helpen deze vragen snel en makkelijk te beantwoorden.

Maak inhoudsgroepen (content grouping) voor meer overzicht

Het verschil in pageviews tussen bepaalde groepen pagina’s kun je natuurlijk met de hand uitrekenen. Maar voor websites met heel veel traffic wordt die klus steeds lastiger. Dit is waar inhoudsgroepen uitkomst kunnen bieden.

Met inhoudsgroepen groepeer je pagina’s op je website. Je definieert groepen in de content op basis van bijvoorbeeld URL parameters of paginatitels. In Google Analytics verschijnt vervolgens de geaggregeerde data per groep en kun je prestaties van de groepen met elkaar vergelijken.

Echt de diepte in met Google Tag Manager

Vanuit Google Analytics kun je contentgroepen instellen maar daarbij blijven de segmentatiemogelijkheden vrij beperkt tot wat de interface je biedt (paginatitel, URI). Door inhoudsgroepen via Google Tag Manager door te geven aan Google Analytics wordt het pas echt interessant.

Zo kun je voor je blogposts bijvoorbeeld data teruggeven over de lengte van titels, de hoeveelheid afbeeldingen die je gebruikt, de lengte van het artikel, de dag waarop ze gepubliceerd zijn en ga zo maar door. Vervolgens krijg je in Google Analytics netjes de data te zien per aangemaakte groep en zie je wat beter werkt. Een technische implementatie die je op weg helpt tref je hier.

Ook meer inzicht door overzicht?

Wil je ook met content grouping aan de slag om meer inzichten te halen uit Google Analytics? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en we denken graag met je mee welke groepen voor jouw organisatie interessant zijn om te vergelijken.

Het bericht Inhoudsgroepen in Google Analytics: inzicht door overzicht verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

7 social media metrics die iedere adverteerder en contentmarketeer moet monitoren

$
0
0

Adverteren op social media is een belangrijk middel om meer traffic naar je website te leiden en uiteindelijk je conversie (hoe je die ook uitdrukt) te verhogen. Hoe weet je of jouw social media strategie werkt en of jouw advertentiecampagne effect heeft? We presenteren hier 7 metrics om te monitoren gedurende de campagne. Zo hou je scherp in de gaten wat wel en niet werkt en kun je tijdig bijsturen.

1. Reach (bereik)

De eerste metric om in de gaten te houden is het bereik, de reach, van jouw campagne. Het bereik kun je definiëren als het aantal personen dat jouw advertentie heeft gezien. Verwar het bereik niet met impressies, een getal dat veel hoger kan liggen dan het bereik. Impressies is het aantal keer dat een advertentie is vertoond en een advertentie kan natuurlijk meerdere keren aan dezelfde persoon getoond zijn. Bereik zegt echt iets over het aantal individuen dat de advertentie op zijn scherm heeft gehad.

Een groot bereik opbouwen is vooral belangrijk voor het creëren van brand awareness. Hoe meer personen je merk kennen, hoe makkelijker het wordt om ze in de toekomst te bereiken. Daarnaast wordt jouw merk top of mind bij de klant zodat die sneller aan je denkt op het moment dat een aankoop relevant wordt voor de klant.

Ieder platform waar je op adverteert registreert het bereik van de advertentie. Verzamel deze gegevens om te zien waar je de meeste ogen op je weet te richten.

2. Engagement (interactie)

Engagement is de mate waarin klanten een interactie aangaan met de advertentie of de content waarmee je adverteert. Een interactie kan een like, klik of comment zijn. Het is belangrijk om de interactie in de gaten te houden omdat je dan weet of de content die je onder de aandacht brengt ook relevant is voor de gebruiker. Veel bereik zonder interactie betekent dat je je advertentie, aanbod of content leuker, beter, mooier of relevanter moet maken.

3. Amplification rate (versterking)

Interactie is de eerste stap naar amplification, oftewel versterking van je bericht. Door berichten te retweeten, sharen en reposten verspreiden gebruikers jouw content in hun eigen netwerk. Op die manier vergroot je je bereik zonder dat je daar meer budget tegenover hoeft te zetten. Door berichten te reposten en te sharen geeft jouw publiek een duidelijk signaal dat ze zich verbonden voelen met jouw merk en dat ze vinden dat anderen dat ook moeten doen. Je hebt ware ambassadeurs gecreëerd voor jouw merk.

De amplification rate is niet altijd zichtbaar in de beheerconsole van het platform waarop je adverteert of content deelt. Daarom is hier soms nog wat handwerk nodig om de amplification rate uit te rekenen. Je doet dit door het aantal shares of reposts van een bericht te tellen, te delen door het aantal volgers dat je hebt en dan te vermenigvuldigen met 100.

4. Referral traffic

Hoeveel verkeer naar jouw website levert jouw campagne je op? Dat hou je bij in Google Analytics door in de gaten te houden hoeveel referral traffic er vanaf social media en vanuit jouw campagnes naar de site komen. Door te werken met UTM tags kun je in analytics heel mooi zien welke campagnes en advertenties het meeste verkeer hebben opgeleverd. Zodra gebruikers bereid zijn een social platform te verlaten om jouw site te bekijken, weet je dat je goed bezig bent.

5. CTR (Click Through Rate)

Over deze hebben we het al vaker gehad, de CTR oftewel de Click Through Rate. Hoeveel mensen klikken uiteindelijk op de advertentie of de content die je hebt geplaatst? Uiteindelijk leidt deze tot referral traffic (zie punt 4 hierboven) en dat betekent dat gebruikers jouw content of ad waarderen.

De CTR zegt daarnaast ook iets over hoe efficiënt je jouw campagne hebt ingericht. Een campagne met veel bereik maar weinig clicks is nog steeds geen succes. Ieder platform houdt voor jou de CTR bij en door jouw CTR te vergelijken met gemiddelden uit de industrie weet je of je boven of onder de maat presteert.

6. Bounce Rate

De bounce rate is het percentage gebruikers dat na het bezoeken van jouw landingspagina of content de website gelijk weer verlaat. Hoe lager het getal, hoe meer bezoekers dus de moeite nemen om nog even door te klikken en verder te kijken op jouw site. Als jouw bounce percentage laag is onder de bezoekers die je via social media hebt binnengehaald, dan weet je dat je iets te pakken hebt. Hoge bounce rates kunnen erop wijzen dat gebruikers toch niet helemaal vonden wat ze zochten en misschien zelfs teleurgesteld zijn in wat ze tegenkwamen…

Ook hier is het weer belangrijk om te werken met UTM tags want je kunt dan in Google Analytics mooie vergelijken maken tussen bezoekers via sociale platformen en het ‘reguliere’ bezoek.

7. Conversies

Door je analytics goed in te richten, meet je uiteindelijk the holy grail van jouw campagne of contentstrategie: meer conversies. Dat kunnen verkopen zijn, maar ook inschrijvingen op een nieuwsbrief. Met wederom een juiste inrichting van Google Analytics kun je precies zien welke content je hoeveel Euro’s heeft opgeleverd.

Het opstellen van een goed meetplan is cruciaal

Wanneer je aan de slag gaat met het bijhouden van de effectiviteit van jouw social media campagne is een goed meetplan opstellen cruciaal. Bepaal de metrics die je bij gaat houden, bepaal met welke frequentie je die rapporteert en bepaal wanneer iets een succes is of niet. Voor meerdere klanten houden wij wekelijks en maandelijks bij wat de impact is van hun contentstrategie en we helpen jouw organisatie ook graag in het verkrijgen van meer inzicht. Zo kun je effectief bijsturen wanneer nodig en vergroot je jouw digitale slagkracht! Neem contact met ons op via onderstaand formulier en we helpen je graag verder.

 

 

Het bericht 7 social media metrics die iedere adverteerder en contentmarketeer moet monitoren verscheen eerst op Van Ons - WordPress bureau Amsterdam.

Viewing all 161 articles
Browse latest View live




Latest Images